Bjäre Golf AB
Material »
Press Skriv ut
Dubbla jubilarer Skriv ut
Bjäre golfklubb fyller 25 år. Hans Persson har varit med på hela resan och sett åkermark omvandlas till välputsade greener.
Läs mer på HD

Golf Digest Skriv ut
"Högt uppe på
Hallandsåsen spelar man
golf nära himmelriket."

Ett av Sverige bästa golfhål Skriv ut
Bjäre GK´s Hål nr 7 på är ett av Sveriges 100 bästa hål.
Så här säger CM Hellsten:
Stark och inte minst kul representant för alla skönt taktiska vinklar som denna bana utnyttjar både för utslag och för inspel.

Lifestyle Golf Magazine Skriv ut
Nr. 5 - 2013
Läs reportaget som Lifestyle Golf Magazine skrev om anläggningen.
Klicka på PDF-ikonen.

Prinsessan Birgitta klipper bandet Skriv ut
Prinsessan klipper bandet som inviger Bjäre Golfklubbs tre nya bansträckningar.
Hilma Sederlin håller bandet

På torsdagen invigde Bjäre golfklubb tre nya sträckningar på golfbanan i Salomonhög. På plats för att klippa bandet och slå ut den första bollen var prinsessan Birgitta, hedersmedlem i klubben sedan 1995. Under dagen avslutades också klubbens juniorläger som 32 ungdomar deltagit i.

– Det är jätteroligt att vår egen prinsessa Birgitta kunde vara här. Hon är en ambassadör för golfen, men också för barn runt om i världen, säger Roy Lövgren som är delägare i golfbanan.

Prinsessan Birgitta var inte helt nöjd med sina två premiärslag.

– Det första var okej men inte det andra, det gick för fort, säger hon.

Eftersom hon bor på Mallorca hör det trots allt inte till vanligheterna att hon spelar golf i Salomonhög.

– Så ofta jag har tillfälle kommer jag hit.

HD/NST Emelie Malmros

Kunglig invigning på Bjäre Skriv ut
När Bjäre GK i dagarna invigde sina tre nya bansträckningar var det med fint besök på plats. Prinsessan Birgitta klippte inte bara som brukligt bandet, hon slog även premiärslaget från tee 45.

På Bjäre Golfklubb i Salomonhög, utanför Båstad, finns numera möjlighet att spela banan från tre nya tees, 45, 52 och 58. Det var i och med ägarbytet i vintras som planerna började smidas på att skapa nya tees på banan. Invigningen skedde den 27:e juni då de första slagen också slogs. Från tee 45 var det prinsessan Birgitta som slog i väg två drivar mitt i fairway, men trots resultatet var prinsessan inte helt nöjd med slagen.

- Det första var okej, säger hon till hd.se. Men inte det andra, där gick det för fort.

Prinsessan Birgitta är hedersmedlem i klubben sedan 1995 och spelar banan så ofta som hon får möjlighet. Annars blir det mest spel på varmare breddgrader - hemma på Mallorca.

På tee 58 var det longdrive-mästaren Johan Tumba som peggade upp och till publikens stora jubel drog iväg en rejält lång drive.

Bjäre GK erbjuder nu sina gäster och medlemmar spel från totalt fem olika tees.

www.golf.se
Hallå där… Skriv ut
Av Sofia Saxered | Publicerad: 10 juli, 2013

Birgitta
Prinsessan Birgitta som invigde tre nya bansträckningar på Bjäre Golfklubb
i början på juli, en bana där hon för övrigt är hedersmedlem sedan 1995. Prinsessan Birgitta spelar flitigt flera gånger i veckan och helst på varmare breddgrader som favoriten Santa Ponsa hemma på Mallorca.

Vilka fler favoritbanor har du?
I Florida finns flera bra, Blue Monster på Doral som sticker ut lite extra med över 300 bunkrar. Mission Hills i Kina och Bjäre Golfklubb i Sverige.

Vilka personer skulle du vilja ha med i din drömboll?
Svårt, spelat med så många intressanta människor genom åren, men Sven Tumba var extra speciell.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer